Foxconn interesat de Sharp

2976d18d3e79345de26f3a257ca06396Furnizorul Apple, Foxconn, își arată deschis interesul față de producătorul japonez de electronice, aflat în dificultate, Sharp. Cu toate acestea, există și un fond japonez de investiții care se implică în schemă. Sharp merge tot mai prost de ani de zile.

Furnizorul Apple, Foxconn, vrea în mod deschis să preia producătorul japonez de electronice, Sharp. Fix 625 de miliarde yeni, echivalentul a aproximativ 4,9 miliarde de euro, vrea să cheltuie concernul taiwanez pentru Sharp. Sharp a trebuit să fie salvată deja de mai multe ori de către băncile sale, iar de puțină vreme acestea au început să pună presiune pe companie pentru a căuta ajutor din exterior, precum atragerea unui nou investitor.

Sharp are însă de ales, mai are pe masă și o ofertă de la Innovation Network Corp of Japan, un fond de investiții sprijinit de stat. Având în vedere know-how-ul celor de la Sharp, au existat în Japonia voci critice cu privire la perspectivele de viitor ale companiei și posibilitatea ca acesta să ajungă în mâinile străinilor.

Innovation Network este deja implicată în Japan Display, o companie importantă în domeniul producției de ecrane.
Cu toate acestea, furnizorul Apple, care oficial este înregistrată sub denumirea de HonHai Precision Industry Co, oferă mai mulți bani pentru Sharp. Potrivit unor persoane informate, furnizorul Apple, care montează mare parte din iPhone-uri, este de asemenea pregătit să preia și datoriile celor de la Sharp. Iar această ofertă îi va entuziasma pe creditori, și posibil să îi determine să meargă pe mâna criteriilor economice în locul intereselor politice.

De asemenea, Foxconn este dispusă să lase actuala conducere să administreze în continuare compania, o altă concesie la vocile critice. Potrivit informatorilor, Sharp și creditorii săi vor să găsească o soluție până pe data de 4 februarie, zi în care compania își va prezenta următoarele cifre trimestriale. Cele două companii nu au dorit să ofere informații pentru presă.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Foxconn-schielt-auf-Sharp-article16817526.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 26 = 29