Foxconn și Apple planifică o fabrică în SUA

RTR2ED8S

Furnizorul de electronice Foxconn și marele achizitor Apple vor să invesetască împreună miliarde de dolari în SUA. Astfel se supun totodată îndemnelor lui Trump, în care America este mereu pe primul loc. În spatele acestui plan stă cu toate acestea o factură enormă.

Prima dată Donald Trump a cerut constructorilor auto să se întoarcă în SUA. Acum Apple și furnizorul taiwanez Foxconn prezintă planuri mari pentru SUA. Și de data aceasta companiile prezintă aceeași atitudine prin care pun America pe primul loc, atitudine împărtășită de noul președinte american.

Ambele firme planifică ridicarea unei noi fabrici în SUA care să producă ecrane. Costurile estimate pentru construcție se ridică la cel puțin șapte miliarde de dolari americani, după cum raportează ziarul Nikkei Asian Review citând din declarațiile directorului Foxconn, Terry Gou. Fabrica ar putea crea 50.000 de joburi, se mai spune în continuare.

Faptul că planurile au fost dezvăluite în mod strategic după instalarea în funcție a noului președinte american, ne duce cu gândul la o posibilă legătură cu planurile lui Trump pentru sprijinirea economiei americane. Trump a amenințat companiile cu taxe vamale ridicate la importul produselor fabricate în străinătate și importate apoi în SUA. Producția din străinătate ar putea deveni pe viitor mult mai scumpă, deci nerentabilă. Trump va promova în mod sigur acordul dintre Foxconn și Apple ca o victorie personală. Dar este oare într-adevăr meritul său?

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Foxconn-und-Apple-planen-US-Fabrik-article19625162.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

44 − = 37