FRACKING DA, SIST NU

  • Natural Gas FlaresUn nou foraj de test

Controversata metodă a frackingului revine în Germania. În luna mai urmează ca metoda să fie din nou utilizată, pentru prima dată din anul 2011, în landul german Mecklenburg-Vorpommern. Dar nu este singura regiune în care este posibilă o schimbare de acest gen.

 

Pentru prima dată în aproape 3 ani, industria minieră din Germania intenționează să utilizeze în luna mai procedeul controversat al frackingului. Compania Central European Petroleum a planificat la Bohrloch în Mecklenburg-Vorpommern să pompeze un lichid în stâncă la o adâncime de 2700 de metri, pentru a o fisura și a permite țițeiului să iasă la suprafață.

 

Metoda a fost criticată de ecologiști. Aceștia au avertizat împotriva riscurilor imprevizibile pentru apele subterane. Industria minieră a oprit toate proiectele de acest gen din Germania în vara anului 2011.

 

De asemenea, în Saxonia Inferioară se pregătește de asemenea o schimbare. Guvernul landului se pregătește în prezent de eliberearea unui decret care să includă condițiile în care se permite utilizare metodei fracking. Printre altele, este prevăzută o evaluare a impactului asupra mediului. Aranjamentul este de așteptat să intre în vigoare în toamnă, atunci compania se poate apuca de lucru peste un an, cu condiția ca toate aprobările să fie obținute.

 

Iar metoda fracking ar trebui să fie permisă doar pentru depozite conveționale și anume depozitele de gresie care se află la o adâncime mai mare de 2500 de metri în depozitele de gresie, departe de apele subterane. Această practică este utilizată în Germania de mai bine de 50 de ani. De asemenea, forajul din Mecklenburg-Vorpommern se încadrează în această categorie. Nu va fi permisă în continuare utilizarea metodei pentru depozite neconvenționale, cum sunt cele de șist, utilizate pe scară largă în Statele Unite ale Americii.

 

http://www.spiegel.de/wirtschaft/unternehmen/fracking-testbohrung-in-mecklenburg-vorpommern-geplant-a-962818.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 × = 15