Francezii preiau WMF

d4b0b57330f25fd9e330c7177c831d52

Producătorul șvab de tacâmuri și aparate de făcut cafea, WMF, ar trebui să fie vândut către grupul francez SEB. SEB este cunsocut pentru mărci precum Moulinex, Krups și Rowenta. Autoritățile concurențiale trebuie să mai aprobe tranzacția.

Compania franceză de dispozitive electrocasnice a preluat firma germană WMF pentru suma de 1,6 miliarde de euro. Afacerea a fost încheiată prin investitorul financiar KKR, care aparține de WMF, anunță SEB. Însă mai este nevoie de aprobarea autorităților concurențiale.

Prețul exact al achiziției este, potrivit SEB, de 1,585 miliarde de euro, din care SEB plătește 1,02 miliarde și preia datoriile companiei în valoare de 565 milioane de euro. SEB se axează pe reducerea semnificativă a costurilor acestei tranzacții finanțate prin datorii, până în anul 2020.

Cu WMF, SEB și-a adjudecat liderul mondial în domeniul cafetierelor profesionale, WMF deține o cotă de piață de 28% în acest domeniu, producând pe lângă cafetiere și expresoare și aparate de gătit pentru piața din Germania.

Înaintea încheierii tranzacției comerțul cu acțiunile SEB de pe bursa de la Paris a fost suspendat temporar, după cum anunță operatorul Euronext. Agenția economică Bloomberg a raportat de asemenea despre tranzacția dintre investitorul financiar KKR și SEB.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Franzosen-uebernehmen-WMF-article17758591.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 67 = 73