Francezii scot un Pedelec pe hidrogen

Nu doar producătorii de automobile se reîntorc către celulele de combustibil. Chiar și în cazul bicicletelor există progrese. O companie franceză asamblează deja un pedelec cu celule de hidrogen. Pentru moment tehnologia va fi disponibilă doar pentru operatorii de flote, în anumite condiții.

Bicicletele cu propulsie electrică există deja din abundență pe piață. Firma franceză Pragma Industries a adus pe piață, prin modelul Alpha 2.0 ceea ce s-ar putea să fie prima bicicletă produsă industrial ce este propulsată de celule de combustibil. După cum a raportat compania din Biarritz, aceste flote de biciclete au fost comandate printre altele în orașele Cherbourg, Saint Lo sau Chambery. Din anul 2019 va exista de asemenea o versiune pentru cumpărători individuali.

Avantajul tehnologiei pe bază de celule de combustibil constă în procesul de realimentare. Alpha are nevoie doar de o mică injecție cu hirdogen pentru a putea genera energie electrică necesară deplasării pe 100 de kilometri. Procesul de realimentare durează doar două minute cu condiția să existe o stație specială de alimentare cu hidrogen, unde gazul reactiv să poată fi pompat la o presiune de 200 de bari. Bicicletele pedelec obișnuite trebuie să petreacă deseori ore bune conectate la priză pentru a putea fi folosite la capacitate maximă. Dar cum hidrogenul provine din surse regenerabile, Alpha este practic un vehicul cu amprentă nulă de CO2. Un alt avantaj al celulelor de combustibil este lipsa bateriilor, care sporesc greutatea vehiculului și se uzează după o vreme.

Avantajul alimentării rapide va fi în special în folosul operatorilor de flote, precum cei care închiriază biciclete sau a serviciilor de livrare rapidă. Pragma Industries le oferă acestora modelul Alpha 2.0 într-un pachet de 150.000 de euro. Acesta conține, pe lângă zece biciclete la prețul de 7500 de euro bucata și o stație de realimentare cu hidrogen, în valoare de 75.000 de euro, care poate încărca zilnic cu hidrogen 20-30 de biclete.

https://www.n-tv.de/auto/Franzosen-bringen-Wasserstoff-Pedelec-article20141033.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 6 = 6