Francois Hollande a sosit la Singapore, prima etapă a ultimului său turneu diplomatic

Președintele Franței, Francois Hollande, a sosit duminică la Singapore, prima etapă a ultimului său turneu diplomatic din timpul mandatului său de cinci ani, turneu ce va continua în Malaezia și Indonezia, informează AFP.

Dominat de mize economice și de probleme ce țin de apărare, acest turneu în Asia de Sud-Est ce se va încheia miercuri la Jakarta și vizează în principal întărirea legăturilor cu o regiune “cu un potențial economic puternic”, potrivit Palatului Elysee.

Francois Hoollande va mai avea până la finalul mandatului său, la mijlocul lunii mai, un singur alt angajament major în străinătate, după circa 230 de vizite oficiale în toată lumea, începând din 2012: summitul european post-Brexit, ce va avea loc în 29 aprilie la Bruxelles.

Circa 40 de directori de companii franceze, precum și secretarul de stat pentru Industrie, Christophe Sirugue, îl însoțesc pe Hollande în acest turneu în Asia.

Înainte chiar de a avea o întrevedere cu omologul său singaporez Tony Tan Keng Yam, Francois Hollande se va întâlni cu șefii de întreprinderi franceze prezente în Singapore. Șeful statului francez își va continua luni vizita la Singapore prin deschiderea unui forum al celor 170 de start-up-uri prezente în acest oraș-stat și cu un discurs asupra situației regionale și internaționale susținut în fața extrem de prestigioasei “Conferințe de la Singapore”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 × 1 =