Francoise Bettencourt Meyers fiica lui Liliane Bettencourt, moștenitoarea L’Oreal, prima dintre cele cinci cele mai bogate femei ale lumii

Francoise Bettencourt Meyers a evitat viaţa socială strălucitoare pe care a preferat-o mama sa, Liliane Bettencourt. Bettencourt Meyers preferă să cânte la pian ore întregi ori să scrie cărţi. A publicat deja un studiu al Bibliei, în cinci volume, şi o genealogie a zeilor greci. De asemenea, se implică în tot felul de activităţi caritabile.

Trăieşte în propriul glob de sticlă, spune Tom Sancton, autor al “The Bettencourt Affair,” care notează că şi atunci când era mică nu părea să se simtă confortabil în lumea oamenilor bogaţi. Acum este a patra cea mai bogată persoană din Europa şi cea mai bogată femeie din lume.

Odată cu moartea mamei sale, analiştii au început să facă tot felul de scenarii cu privire la soarta companiei, unii pariind pe faptul că L’Oreal va cumpăra înapoi acţiuni de la Nestle, alţii vobind despre o ofertă de preluare a companiei.

Bettencourt Meyers a indicat însă că puţine se vor schimba.

Cele mai bogate cinci femei din lume controlează o avere totală de 157 de miliarde dolari

Top 5 cele mai bogate femei arată astfel:

1. Francoise Bettencourt Meyers, L’Oreal – 43,3 miliarde dolari

2. Alice Walton, Wal-Mart – 37,9 miliarde dolari

3. Jacqueline Mars, Mars – 31,8 miliarde dolari

4. Sussane Klatten, BMW – 22,5 miliarde dolari

5. Yang Huiyan, Contry Garden Holdings – 21,8 miliarde dolari

Liliane Bettencourt ocupa locul 14 în topul celor mai bogaţi oameni din lume. S-a implicat în afacere încă de la 14 ani

Liliane Bettencourt, cea mai bogată femeie din lume şi moştenitoarea grupului de cosmetice L’Oréal, a decedat joi la vârsta de 94 de ani. Anunţul a fost făcut chiar de fiica sa, Francoise Bettencourt Mayers, printr-un comunicat remis de New York Times.

“Liliane Bettencourt a murit în această noapte în locuinţa ei. Ar fi împlinit 95 de ani la 21 octombrie. Mama a plecat în pace”.

Potrivit Forbes 2017, Bettencourt era cea mai bogată femeie din lume şi ocupa locul 14 în topul celor mai bogaţi oameni din lume.

A fost unica fiică a fondatorului L’Oreal, Eugène Schueller, implicându-se astfel în afacere încă de la vârsta de 14 ani. După moartea tatălui său, Bettencourt a moştenit imperiul, dar nu a dorit să fie preşedintele grupului, lăsând conducerea firmei în mâinile soţului său Andre, până la decesul acestuia în anul 2007.

Afectată de Alzheimer, plasată sub tutelă, ea s-a retras de pe scena publică din 2012.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 3