Francul elvețian scade la un nou nivel record

55058642

Francul elvețian scade la un nou nivel record

Este cel mai scăzut nivel al monedei elvețiene de la ridicarea cotei minime față de moneda euro, în luna ianuarie. Experții nu mai văd moneda elvețiană ca fiind un refugiu atât de puternic în fața turbulențelor de la nivel mondial. Și au și motive.

Francul a continuat tendința sa descendentă față de euro și este la cel mai scăzut nivel din 15 ianuarie 2015. Un euro costă acum 1,0983 franci, cel mai scăzut nivel de la ridicarea cotei minime de 1,20 franci pentru un euro, de către Banca Națională a Elveției (SNB) pe data de 15 ianuarie anul acesta.

Renunțarea la cota minimă a dus atunci la o apreciere explozivă a francului. Temporar, moneda unică a fost tranzacționată semnificativ sub pragul de un franc.

Vasileios Gkionakis, expert monetar la UniCredit Bank, a pus slăbiciunea francului pe seama faptului că moneda elvețiană nu mai profită acum într-o proporție atât de mare de pe urma unui mediu turbulent.

Francul a fost pentru investitori un “port sigur” pentru ei în vremuri de neliniște și haos. Cu toate acestea, economia Elveției trebuie să se lupte în prezent cu efectele liberalizării cursului de schimb al francului, iar bunurile elvețiene sunt încă semnificativ mai scumpe pentru străini.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Schweizer-Franken-faellt-auf-neuen-Tiefstand-article15895181.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 × = 16