Francul scade la minimul anual față de euro

55510086În urmă cu un an Banca Națională a Elveției se despărțea de politica sa de curs minim a francului elvețian față de euro. Asta a slăbit moneda euro. Dar a venit și rândul monedei elvețiene să cedeze. Iar acest lucru provoacă speculații.

Francul elvețian și-a continuat declinul și a marcat un nou minim anual față de euro. Iar moneda unică a Uniunii s-a scumpit față de moneda elvețiană la 1,1080 franci. Astfel că un euro nu a mai costat atât de mult de la mijlocul lunii ianuarie 2015. Atunci Banca Națională a Elveției (SNB) și-a retras politica de curs minim față de euro, ceea ce a atras într-o singură zi scumpirea monedei elvețiene la sub un franc pentru un euro de la un curs obișnuit de 1,20 franci pentru un euro.

Pe piața valutară declinul a dat naștere la speculații, iar SNB ar putea să fie implicat în acest joc, slăbind artificial francul.

Oricum am privi, moneda elvețiană este adeseori considerată a fi un port sigur în vremuri tulburi și este prin urmare iubită de investitori. Dar de la începutul anului francul a pierdut în ciuda turbulențelor recente de pe burse doar 1,4% față de euro și 1% față de dolar.

În curând vom putea vedea cum SNB aruncă pe piețe între 1 și 1,5 miliarde de franci săptămânal doar pentru a slăbi francul, spune un broker. Iar o astfel de sumă nu reprezintă pentru piața valutară un volum mare. Dacă cu o astfel de intervenție vor obține un rezultat pozitiv, atunci asta nu ar fi rău deloc.

http://www.teleboerse.de/devisen/Franken-faellt-auf-Jahrestief-zum-Euro-article16877436.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

10 × 1 =