Frankfurt primește dreptul de a transfera depozitele de yuani în China

RTR30R65

Comerț cu Yuan
Frankfurt primește din partea Chinei dreptul de a transfera depozitele de yuani în Republica Populară. Cu o valoare totală de 10 miliarde de euro, contingentul este mai redus decât s-a sperat inițial. Tranzacțiile cu yuani sunt decontate prin intermediul Bank of China.

Centrul financiar de la Frankfurt este un hub pentru comerțul cu moneda Chinei. Metropola principală va primi o alocare de până la 80 de miliarde de yuani (9,5 miliarde de euro), după cum a spus premierul chinez Li Keqiang la o întâlnire cu cancelarul german Angela Merkel la Beijing. Aceasta ar include promisiunea de a transfera fonduri de yuani în China. China a alocat deja aceste lucruri către alte locuri de tranzacționare, cel mai recent în Coreea de Sud săptămâna trecută, cu 80 de miliarde de yuani.

Partea germană a sperat ca fondul să se ridice la 200 de miliarde de yuani, ceea ce ar fi făcut din Frankfurt un centru financiar la fel de mare ca Hong Kong, cu 80 de miliarde de yuani. Acest lucru este considerat necesar, având în vedere volumul mare de tranzacționare de 140 de miliarde de euro din ultimul an. Companii și bănci fac mai ușoară decontarea tranzacțiilor în yuani.

Plățile în monedă chineză pot fi apoi transferate prin alte locuri de tranzacționare. În primul trimestru al anului 2014, exporturile germane către China au crescut cu 9,8%, la 15,6 miliarde de euo, iar din China către Germania cu 0,6%, până la 18,7 miliarde de euro.

Frankfurt a primit permisiunea din martie de a fi unul dintre centrele internaționale pentru comerțul cu moneda chineză. Tranzacțiile corespunzătoare cu moneda națională sunt manipulate de către bank of China. Președintele chinez Xi Jinping consideră extinderea băncii de compensare în Germania ca un pas important pe drumul către internaționalizarea yuanului.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Standort-Frankfurt-erfaehrt-Aufwertung-article13160031.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

12 − = 2