Frankfurt se așteaptă la zeci de mii de joburi

Ieșirea britanicilor din UE ar putea aduce beneficii economice considerabile pentru metropola germană Frankfurt și pentru regiunea Rhein-Main. La acest rezultat a ajuns un studiu recent. Până în anul 2021 ar putea să se mute aici peste 10.000 de angajați bancari.

Orașul german Frankfurt și regiunea Rhein-Main ar putea beneficia semnificativ de pe urma mutării a numeroși bancheri londonezi în următorii ani. La această concluzie a ajuns o cercetare a oamenilor de știință de la WHU Otto Beisheim School of Management. Cercetarea a fost cerută de centrul financiar Frankfurt Main Finance. Astfel că mutarea oricărui bancher, care se îndreaptă de la Tamisa la Main datorită fenomenului Brexit, ar putea asigura alte patru joburi în afara sectorului financiar, spre exemplu în transporturi, construcții, formare profesionale sau servicii de sănătate. Într-unul din scenariile lor autorii studiului au prevăzut până la 88.000 de joburi suplimentare în regiunea Frankfurt.

Oamenii de știință se așteaptă ca până la 10.000 de angajați bancari să se mute în decurs de patru ani către Frankfurt sau zonele învecinate. Nimeni nu poate însă să confirme faptul că, odată cu ieșirea Marii Britanii din UE bancherii vor alege regiunea Rhein-Main. Cu toate acestea, mai multe instituții internaționale au anunțat deja faptul că doresc sporirea personalului de la Frankfurt, sau cel puțin să mute o parte din afacerile lor către Frankfurt. Orașul, în calitate de sediu al Băncii Central Europene, împreună cu Autoritatea Europeană de Supraveghere Bancară, va mai atrage și alte instituții bancare active pe plan internațional.

Autorii nu se așteaptă ca Frankfurt să înlocuiască funcția Londrei ca și centru financiar al Europei, pentru că metropola germană are doar 730.000 de locuitori, deci are o populație semnificativ mai mică și nu poate influența atât de puternic scena internațională. În special profesioniștii în domeniul riscurilor și experții în probleme de reglementare s-ar muta către Frankfurt și mai puțin bancherii de investiții cu putere de cumpărare, se așteaptă Lutz Johanning, care este responsabil de acest studiu: Frankfurt nu va primi acei angajați de top care activează acum în Londra.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Frankfurt-erwartet-Zehntausende-neuer-Jobs-article20000849.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 × 3 =