Franţa a câştigat contractul cu Australia pentru a-i construi 12 submarine

_89441086_dolphinfinal-1

Franța a câștigat un contract în valoare de 34 de miliarde de euro prin care va construi 12 submarine pentru Australia, depăşind ofertele din Japonia și Germania. Acordul, anunțat de prim-ministru Malcolm Turnbull, este cel mai mare contract militar al Frantei. Submarinele Shortfin Barracuda vor fi construite în Adelaide folosind oțel australian, care vor duce la crearea a 2.800 de locuri de muncă, a mai spus acesta. Japonia, care a fost un lider în competitie, a declarat că decizia a fost “profund regretabilă”.

Turnbull a declarat că decizia, rezultatul unui proces de licitație care a durat 15 luni, a fost “asigurarea viitorului marinei Australiei pentru deceniile următoare “.

O puternică capacitate submarină este considerată ca fiind vitală pentru o națiune insulară cum ar fi Australia pentru a efectua operațiuni de supraveghere, contra puterilor militare tot mai mari din țări precum China și pentru a sprijini aliații australiani. Oferta franceză a primit un sprijin unanim din partea diverșilor experți în procesul de evaluare competitivă al guvernului, a declarat ministrul apărării Marise Payne.

http://www.bbc.com/news/world-australia-36136628

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

89 − = 83