Franța aduce îngrijorare

63634030

Germania și zona euro au înregistrat în luna aprilie o ușoară creștere a afacerilor în sectorul lucrativ. Cea mai mare îngrijorare rămâne în continuare Franța: indexul achizițiilor managerilor francezi nu aduce vești bune.

Afacerile industriei din zona euro și din cea mai mare economie, Germania, au reînviat ușor în luna aprilie. Indexul achizițiilor managerilor pentru uniunea monetară a urcat cu 0,1 la 51,7 puncte, după cum a anunțat institutul Markit după efectuarea unui sondaj asupra a fix 3000 de companii. Peste pragul de 50 de puncte există creștere în industrie. Italia și Spania sunt în prezent țările fruntașe în aceste pierderi și chiar în Germania sectorul industrial este din nou în mișcare după o ușoară încetinire recentă, spune economistul-șef al Markit, Chris Williamson. Franța rămâne copilul problemă numărul unu.

În a doua economie ca mărime a zonei euro, barometrul semnalizează cea mai mare scădere din ultimul an. Comenzile pentru export au scăzut sub nivelul ultimilor trei ani. Este singura țară unde producția industrială este în scădere, spune Williamson cu privire la eocnomia Franței.

Indexul german al achizițiilor managerilor a urcat cu 1,1 puncte la 51,8, în special mulțumită creșterii numărului de comenzi de pe piața internă și din străinătate. În special China, Europa de Sud și SUA au lansat mai multe comenzi. Un alt semn că, companiile privesc din nou viitorul cu optimism, este creșterea numărului de angajați în domeniu, spune expertul Markit, Oliver Kolodseike.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Frankreich-bereitet-grosse-Sorge-article17601256.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 2 = 6