Franța anunță reduceri masive de taxe

Pentru a sprijini din nou economia suferindă a Franței, guvernul are un plan. Acesta prevede pe lângă diferite măsuri economice și o serie de reduceri de taxe, de care să profite în special actorii din mediul eocnomic.

Franța vrea ca de anul viitor să reducă o serie de taxe. În total sarcina fiscală urmează să scadă cu fix șapte miliarde de euro, spune premierul francez Edouard Philippe. Membră a zonei euro, Franța are ca obiectiv reducerea deficitului sub trei procente din PIB încă din acest an. Astfel autoritățile de la Paris vor atinge criteriile de la Maastricht pentru prima dată în ultimul deceniu. La aceste criterii s-au obligat toate statele membre ale zonei euro. Planul guvernului francez nu prevede majorări de taxe, ci reducerea acestora, concomitent cu reducerea cheltuielilor guvernamentale.

Philippe a anunțat într-o declarație de presă a guvernului că va implementa numeroase reforme fiscale. Cota de impozitare va scădea până în anul 2022 de la 33,33% cât este în prezent la aproximativ 25%. Guvernul vrea de asemenea să reducă impozitul pe câștigurile de capital de la 50% la 30%. Prin aceste măsuri autoritățile speră ca Franța să revină pe linia de plutire, ea fiind a doua economie ca mărime din zona euro.

Președintele Emmanuel Macro a subliniat în numeroase rânduri că Franța trebuie să câștige din nou încrederea partenerilor săi europeni, prin respectarea criteriilor UE și ale zonei euro. Recent comisarul european pe probleme financiare, Pierre Moscovici, a avertizat că Franța nu va mai primi nici un fel de amânări pentru a-și atinge obiectivele de stabilitate și creștere economică.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Frankreich-verkuendet-massive-Steuersenkung-article19927013.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 × 3 =