FRANTA DATOARE

  • RTR3I1K6Datorii mari

Având în vedere rata ridicată a șomajului președintele francez Hollande a suferit o înfrângere severă, partidul său fiind înfrânt în alegerile locale. Iar astfel reducerea gradului de îndatorare va fi și mai dificila, fapt ce poate cauza probleme în relația cu Bruxelles-ul.

 

Președintele francez François Hollande a suferit un dezastru în alegerile municipale. În multe orașe au câștigat majoritatea socialiștii și membri ai partidelor de stânga au pierdut voturi în vreme ce Frontul Național de extremă dreapta a postat succese clare. Analiștii pun aceste rezultate pe o rată a șomajului extrem de ridicată.

 

Această rată a urcat în luna februarie a anului curent la un nivel record. Aproximativ 3,3 milioane de persoane au fost înregistrate ca șomeri, rezultând nu nivel al șomajului de 10,2%. Iar Hollande a promis de mai multe ori după victoria sa în alegerile din 2012 că va face orice pentru ca rata șomajului să scadă.

 

Deficitul bugetar al Franței s-a ridicat în anul 2013 la 4,3% din produsul intern brut anual. În același timp, acesta a fost mai redus decât în 2012, când s-a înregistrat 4,9% din produsul intern brut. Cheltuielile s-au redus cum era de așteptat, dar de asemenea s-au redus și veniturile fiscale, datorită unei economii slăbite. Informațiile au fost oferite de ministrul francez al finanțelor, Pierre Moscovici.

 

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Hollande-steckt-in-der-Zwickmuehle-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

36 − 32 =