Franța elimină primele pentru biciclete electrice

Bicicletele electrice ar putea să ajute marile orașe să elimine Smog-ul și poluarea fonică provocată de mașini. Francezii au acordat prime pentru achiziția acestora, dar aceasta trebuie eliminată conform planului. Asociațiile germane de bicicliști ar dori prime similare și în Germania.

Noul guvern francez elimină populara primă pentru achiziția de biciclete electrice. Ministrul de Finanțe, Gérald Darmanin, a explicat faptul că acordarea a până la 200 de euro pentru achiziția unei bicilete electrice va fi eliminată din luna februarie anul trecut. Nu este o chestiune a statului, subvenționarea industriei de biciclete, spune Darmanin.

Primele sunt foarte populare printre bicicliști. Guvernul a estimat că până la eliminarea ei se vor vinde în total 250.000 de biciclete electrice. Subvenția există din luna februarie a acestui an. Guvernul socialist a dorit să se implice mai mult în protejarea mediului și în reducerea traficului auto în zone metropolitane, precum Parisul.

Până acum statul a oferit un sprijin de până la 20% din prețul de achiziție a unei biciclete electrice, cu o sumă de maxim 200 de euro. Subvențiile erau aprobate în special pentru biciclete noi cu acumulatori moderni pe bază de litiu-ion, sistemele mai vechi de propulsie pe bază de plumb nu erau acceptate.

Asociațiile de bicicliști din Germania cer un sprijin similar și în țara lor. Chiar și Parlamentul German (Bundesrat) a adus în discuțe în toamna anului 2016 introducerea de stimulente pentru biciclete electrice, guvernul federal nu a oferit însă până acum nici un sprijin. Guvernul francez se asigură că municipalitățile și regiunile își extind granturile pentru sisteme electrice de propulsie.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Frankreich-schafft-E-Bike-Praemie-ab-article20057266.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 × = 10