Franța introduce pachetele de tigari simple

_77821289_173726833

Franța introduce pachetele de tigari simple
Guvernul francez a prezentat noi măsuri controversate pentru a reduce numarul de fumatori, inclusiv introducerea pachetelor de tigari simple, fără înscripţionarea brandurilor. Propunerile au un scop sigur, acela de a reduce ratele ridicate a fumatorilor adolescenţi în Franța.

Ministrul Sănătății, Marisol Touraine intentioneaza sa urmeze exemplul Australiei, care a introdus măsuri similare în 2012. Expertii spun ca eliminarea brandurilor de pe pachete și adăugarea de avertismente de sănătate de mari dimensiuni, ar putea reduce fumatul în Australia. Cu toate acestea, unele companii producătoare de tutun contesta propunerile şi spun că planurile Franței sunt de neînțeles. Fumatul este principala cauza de deces în Franța, cu peste 70.000 de decese din cauza bolilor provocate de tutun. Noile măsuri, care vor intra în vigoare în momentul în care legea va fi aprobată de Adunarea Națională, include, de asemenea, o interdicție privind fumatul în locurile de joacă pentru copii în parcuri publice și în mașinile care transportă copii sub 12.

În plus, publicitatea pentru ţigările electronice va fi restricționată, iar până în 2016, va fi interzisă, cu excepția celor de la punctul de vânzare și în publicații comerciale.
http://www.bbc.com/news/world-europe-29367253

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

24 − 21 =