franta legi noi

_74686293_l5apqine

Alstom: Franţa primesşte noi drepturi de preluare
Prim-ministrul francez, Manuel Valls a semnat un decret, care dă guvernului noi drepturi de a bloca ofertele publice străine, de cumpărare pentru companiile considerate ” strategice “. Miscarea vine după ce US General Electric ( GE ) și Siemens din Germania aveau de gând să preia controlul puterii de afacere a grupului de inginerie francez Alstom.Orice astfel de preluare va avea nevoie acum, de o aprobare de la ministrul Economiei, Arnaud Montebourg.Însă, Monte bourg este cunoscut pentru a favoriza abordarea Siemens în coparaşie cu oferta GE .

Într-o declarație, acesta a spus că noile puteri ale guvernului de veto vor fi ” aplicate într-o manieră selectivă și proporțională, luând în considerare fiecare situație ” . Până în prezent, puterea guvernului francez de a interveni a fost limitată la oferte cu privire la probleme de apărare și securitate. Decretul extinde această lege în sectorul energie, apă, transport, sănătate și comunicații.

În altă ordine de idei, săptămâna trecută, Alstom a raportat o scadere de 28 % a profitului net pentru intregul an la 556 milioane de euro. În această situaţie, compania a scos în faţă costurile de restructurare, deprecieri de active și condițiile economice dificile . Alstom are în vedere o oferta de $ 16.9bn de la GE pentru afaceri de energie, dar Siemens şi-a arătat de asemenea, un interes faţă de unitate. Firma franceză a declarat că va decide până la sfârșitul lunii, pe care ofertă o va alege. Atât GE si Siemens au întâlnit deja președintele francez Francois Hollande pentru a discuta despre potențiale oferte lor, dar guvernul francez s-a opus ofertei GE.
http://www.bbc.com/news/business-27420854

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 × 4 =