Franța nu se lasă sprijinită

sapin

Franța nu se lasă sprijinită
În zona euro, Franța înregistrează din nou un deficit semnificativ. Comisia Europeană vrea să respingă planul de buget din partea Parisului, potrivit unor persoane din interior. Guvernul francez nu vrea însă să primească nici un fel de indicații despre cum să își desfășoare activitatea.

Franța vrea să aibă ultimul cuvânt, în ciuda problemelor sale cu deficitul și privind politica fiscală a Uniunii Europene. Comisia Europeană nu are autoritatea de a planifica bugetul francez sau de a respinge o țară străină datorită neîndeplinirii obiectivelor europene de deficit, a declarat ministrul de finanțe Michel Sapin pentru postul de radio RTL. Aceste decizii se pot lua doar de către parlamentele statelor membre.

Mai mulți reprezentanți din zona euro au spus anterior pentru Reuters că probabil vor fi respinse planurile de buget ale guvernului de la Paris la sfârșitul lunii octombrie. Comisia ca solicita depunerea unui nou buget pentru anul 2015. Comisia ar face astfel uz de noua lege, la cerer va opera modificări la proiectul de buget național.

Comisia va exacerba de asemenea procedura de deficit excesiv împotriva Franței, guvernul în același timp va da cu doi ani mai mult pentru a se alinia cu normele UE privind bugetul. Conform recomandărilor de la Bruxelles, autoritățile se vor ocupa de caz împreună cu miniștrii de finanțe ai UE și vor putea decide la reuniunea de la începutul lunii noiembrie despre pașii următori.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Frankreich-laesst-sich-nicht-bevormunden-article13739971.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 4 = 24