FRANTA SFATUITA

  • 18320940,pd=4,mxw=720,mxh=528Franța primește sfaturi

Peter Hartz a conceput lucrarea “Agenda 2010”. Acum Franța afectată de criză caută sfatul său. Chiar și președintele Hollande l-a cunoscut deja.

 

Numele lui Peter Hartz este ca al nimănui pentru “Agenda 2010”. Fostul director de resurse umane al producătorului auto Volkswagen a inventat multe reforme pentru piața forței de muncă, pe care fostul cancelar al Germaniei, Schröder, le-a folosit pentru a deschide conexiunea cu lumea. Cât timp Hartz a lucrat pentru Germania, acesta a fost numit adesea “Omul bolnav al Europei”.

 

Acum, 4 ani mai târziu, eticheta este potrivită pentru a doua cea mai mare economie a uniunii monetare. Franța devine aparent și ea o membră a ședințelor de consiliere ale lui Hartz în încercarea de a oferi cât mai multor oameni locuri de muncă și venituri. Pentru că în această țară vecină Germaniei șomajul este la un nivel ridicat.

 

Însăși președintele François Hollande l-a contactat personal pe Hartz în urmă cu 2 luni și a discutat cu acesta. Recent acesta a ținut un discurs extrem de apreciat în care a promis modificări majore și reforme ale economiei.

 

Dar Hartz nu va fi, probabil, consilier oficial al șefului de stat francez. Hart, originar din Saarland, continuă să își desfășoare activitatea de la plecarea sa de la grupul Volkswagen în firma sa privată de proiecte pentru piața muncii. Cu toate acestea, el rămâne în contact cu think-tank-ul francez „En Temps Réel“, apropiat socialiștilor.

 

http://www.faz.net/aktuell/wirtschaft/wirtschaftspolitik/arbeitsmarktreformen-frankreich-holt-sich-rat-von-peter-hartz-12773174.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

20 + = 21