Fraport, cumparatorul aeroporturilor grecesti, se așteaptă la un profit de miliarde

Caprivi

Fraport vrea să preia în Grecia un număr semnificativ de aeroporturi. Compania membră MDax estimează astfel o creștere a profitului operațional. Cu toate acestea, Fraport trebuie să investească și sute de milioane de euro.

Preluarea a 14 aeroporturi grecești va majora profitul operațional al Fraport peste pragul de un miliard de euro. Profitul operațonal (Ebitda) al concernului va fi majorat cu 100 de milioane de euro în primul an, doar prin încheierea tranzacției, spune directorul financiar Matthias Zieschang pentru Börsen-Zeitung. Tranzacția va fi finalizată spre sfârșitul anului 2016.

Ebitda ascunde cu toate acestea amortizarea investițiilor, precum și plățile de taxe sau dobânzi. O majorare de capital nu este planificată pentru compensarea cheltuielilor, spune operatorul care este deja activ și alte țări decât Germania.

După încheierea preluării activității a 14 aeroporturi regionale, peste 300 de milioane de euro vor fi investite, explică Zieschang. Cu o majorare semnificativă și optimizare a zonelor comerciale, se vor putea genera vânzări suplimentare. La aceasta se adaugă un număr tot mai mare de turiști care aleg Grecia ca și destinație, datorită numeroaselor crize de la nivel mondial.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Fraport-erwartet-Milliardengewinn-article17097946.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 × 1 =