Fraport se așteaptă la mai puțini pasageri

imago71310729h

Atacurile teroriste de lunile trecute își pun amprenta asupra afacerilor Fraport. Datorită celor mai recente atacuri în special pasagerii înstăriți de peste ocean aleg să rămână acasă. Compania reduce astfel prognoza sa de profit.

Atacurile teroriste și teama de noi incidente nefericite au urmări negative pentru operatorul de aeroporturi, Fraport. Compania își reduce prognoza de pasageri pentru locația de la Frankfurt, în contextul recentelor atacuri teroriste din Europa. Cei 61 de milioane de pasageri, pe care cel mai mare aeroport german i-a atras anul trecut, nu vor mai trece anul acesta pe la Frankfurt. Anterior operatorul estima o creștere a numărului de pasageri cu până la trei procente. Însă condițiile geopolitice au pus presiune pe traficul aerian, spune directorul companiei, Stefan Schulte.

În primele șapte luni ale anului pierderile au însumat 1,1%. Datorită recentelor atacuri teroriste din Europa mulți pasageri de peste ocean aleg să rămână acasă. Acest lucru este dureros, pentru că pasageri din China, Japonia sau Vietnam obișnuiau să cheltuie în general mulți bani în magazinele din aeroport. În afară de asta, cel mai mare client al aeroportului, Lufthansa, a încetat să mai crească. Lufthansa reprezintă 60% din afacerile aeroportului de la Frankfurt.

În același timp scade semnificativ și va scădea în continuare numărul de pasageri la aeroportul din Antalya, Turcia, administrat de același operator, ca urmare a atacurilor teroriste din Turcia. După un atac asupra unor germani, ce avut loc la începutul acestui an în Turcia și în contextul recentei tentative de lovitură de stat, mulți turiști aleg să își petreacă vacanță în alte destinații.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Fraport-erwartet-weniger-Passagiere-article18337946.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

52 + = 61