Fraport vrea să preia aeroporturile grecești

c5e8ec48abf840c50b15867b79b88c72Grecia trebuie să își privatizeze infrastructura sub presiunea creditorilor europeni. În cazul aeroporturilor operatorul Fraport de la Frankfurt a făcut un pas important.

Operatorul german de aeroporturi, Fraport, a făcut un pas important în cazul preluării a 14 aeroporturi regionale din Grecia. A fost încheiat un contract de concesiune cu fondul grec de privatizare, pe o durată de 40 de ani, anunță compania MDax la Frankfurt.

Împreună cu partenerul grec Copelouzos Group Fraport vrea să preia aeroporturile pe parcursul anului viitor. Preluarea finală este planificată pentru toamnă. Mai rămâne ca parlamentul grec să autorizeze această privatizare.

Cele 14 aeroporturi se află printre altele pe insulele Rhodos, Santorini și Mykonos, dar și în al doilea cel mai mare oraș grecesc, Thessaloniki, vor rămâne în proprietatea statului elen.

Anul trecut aceste aeroporturi au deservit peste 22 de milioane de pasageri, dintre care 75% din străinătate. Aeroporturile cu trafic mare de pasageri, precum Atena sau Heraklion de pe insula Creta nu sunt incluse în acest pachet.

Fraport AG plătește împreună cu partenerul său grec minoritar o sumă unică de 1,234 miliarde de euro pentru concesiune. Compania se obligă de asemenea la investiții în aceste aeroporturi în valoare de 330 de milioane de euro până în anul 2020 și achită o taxă anuală de concesiune de 22,9 milioane de euro către statul elen.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Fraport-will-Griechen-Flughaefen-uebernehmen-article16565931.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 6 = 3