FRAUDE CU CARDUL

  • 26.286Sporesc fraudele cu carduri de credit

Din punct de vedere pur matematic, la fiecare 2635 de euro tranzacționați prin carduri de credit sau de debit, se pierde câte 1 euro prin fraude, spun nemții. BCE militează pentru standarde de siguranță mai ridicate.

 

De asemenea, tendința populației de a efectua tot mai multe cumpărături online duce la o creștere a numărului de cazuri de fraudă cu cărți de credit. După cum ne împărtășește chiar Banca Central Europeană, tranzacțiile fraudate în țarile UE la care se adaugă Islanda, Monaco, Liechtenstein, Norvegia și Elveția, reprezintă doar o mică parte din totalul tranzacțiilor efectuate.

 

Iar ponderea reprezintă doar 0,038% din volumul total de 3,5 miliarde de euro în tranzacțiile cu carduri de credit și de debit. Asta înseamnă că se pierde prin fraudă câte 1 euro la fiecare 2635 de euro tranzacționați. Comparativ cu anii anteriori, prejudiciile cauzate de fraudă au crescut din nou în anul 2012, pentru prima dată din anul 2008. Date mai recente cu privire la acest fenomen nu sunt disponibile momentan. Conform datelor BCE, cele mai multe infracțiuni sunt întâlnite în Franța, Luxemburg și Marea Britanie. BCE solicită standarde de siguranță mai ridicate în tranzacțiile efectuate pe internet, unde identificarea clientului va trebui să fie mai precisă.

 

http://www.zeit.de/wirtschaft/2014-02/kreditkartenbetrug-internet-handel-ezb

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

86 − 80 =