Fraudele de cinci ori mari decât se credea

RTR4OD0O

Concernul britanic de telecom, BT, trebuie să modifice în bilanțul său sume importante de bani. Acum fraudele apasă puternic pe rezultatul companiei.

Scandalul privind bilanțul afacerilor italiene ale concernului britanic de telecom, BT Group, are dimensiuni mai mari decât se credea. O cercetare intensivă a afacerilor italiene a arătat că bilanțul subsidiarei italiene a fost umflat într-o măsură mult mai mare decât se credea anterior, anunță concernul.

BT estimează că trebuie să corecteze bilanțul cu 530 de milioane de lire sterline (615 milioane de euro). La sfârșitul lunii octombrie compania vorbea despre 145 de milioane de lire. BT a dat afară deja pe unii dintre manageri, printre care și pe directorul subsidiarei italiene. Controalele interne au fost înăsprite. Brokerii se șochează la noile cifre: la scurtă vreme după începerea tranzacționării cursul a urcat cu 16%.

Astfel că în anul comercial care se încheie odată cu luna martie, vânzările vor fi mai reduse cu 200 de milioane de lire și astfel nu vor crește la nivelul așteptărilor, ci ele stagnează în continuare. Chiar și profitul va fi ajustat semnificativ, acolo totalul se va ridica la 7,6 miliarde în loc de 7,9, cât se estima anterior. BT nu vrea să modifice nivelul dividendelor, acestea vor rămâne crește în continuare la nivelul de zece procente.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Schummelei-fuenfmal-so-hoch-wie-gedacht-article19630332.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 37 = 38