FRECVENTE GERMANE

  • 18258892Licitație pentru frecvențe

Frecevențele radio mobile vor suferi modificări după ce unele dintre ele au peste 20 de ani vechime. E-Plus și Telefónica sunt nevoite să renunțe la o parte din frecvențe, dacă doresc să își realizeze fuziunea. Iar acestea sunt scumpe și căutate.

 

Compania germană de telefonie mobilă se confruntă aparent cu un nou potențial război de miliarde al ofertelor pentru spectrul de frecvențe radio. Planul este de a deschide procedurile de achiziții publice ale frecvențelor în decembrie 2014, conform declarației Agenției Federale a Rețelelor. Din cauza ofertei limitate și a cererii mari spectrul se va plasa către noi proprietari, cel mai probabil prin intermediul unei licitații. Iar având în vedere pregătirile complexe, nu este exclus ca această licitație să înceapă în 2015.

 

Cu toate acestea, programul nu este încă decis. Agenția Rețelelor își va da avizul în cursul acestei veri. Până atunci Comisia Europeană își va publica decizia cu privire la fuziunea planificată a celor doi mari operatori de telefonie mobilă, E-Plus și Telefonica Germania (O2). Testul antitrust de la Bruxelles se va desfășura până în luna mai a acestui an.

 

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Netzagentur-versteigert-Frequenzen-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 × = 21