Freedom 251 costă sub 5 euro

freedom-251-screenshot-bearbeitet

Fără să vă vină să credeți, Freedom 251 este într-adevăr cel mai ieftin smartphone din lume. El nu costă mai mult decât o masă de prânz, dar are un hardware decent.

Cine dorește un smartphone cu un display compact de 4 inch și tehnologie avansată așteaptă probabil prezentarea noului model de la Apple, iPhone 5se. Dar noul model de la Apple nu va fi, foarte probabil, foarte avantajos ca preț, iar pentru fanii Android piticul smartphone cu sistem iOS nu poate fi luat în considerare.

Dar oare ce este Freedom 251? Smartphone-ul producătorilor indieni de la Ringing Bells vine pe piață cu un ecran de 4 inch, costă însă mai puțin decât o sutime din prețul noului iPhone.

Comparație este inutilă. Pe de o parte avem o produs premium al celui de-al doilea cel mai valoros brand din lume, iar pe de altă parte un smartphone ieftin de la un producător anonim indian. Dar interesant este faptul că diferența de preț este foarte mare.

În timp ce experții de la “9to5Mac” discută faptul că modelul iPhone 5se va fi comercializat la același preț ca și iPhone 5S, deci în jur de 505 euro, Freedom 251 îl puteți avea pentru 251 de rupii, echivalentul actual al unui aproximativ 3,30 euro.

Nu ne putem aștepta la multe pentru un astfel de preț, dar dotările par să fie cât de cât actuale: Freedom 251 prezintă un design șic și are margini înguste în jurul display-ului. Camera poate surprinde fotografii la o rezoluție de doar 3,2 megapixeli, iar cea frontală 3,0 MP. Displayul cu o diagonală de 4 inch are o rezoluție de 960 x 540 pixeli, deci o densitate de 275 pixeli per inch.

Dispozitivul este pus în funcțiune de un procesor cu patru nuclee a cărui denumire nu se cunoaște deocamdată, tactat la o frecvență de 1,3 Ghz, iar memoria RAM măsoară 1GB.

La nivel intern dispozitivul oferă doar 8 GB de spațiu de stocare pentru sistem, aplicații și date, la nevoie memoria poate fi extinsă până la 32 de GB prin intermediul unui card de memorie microSD. Acumulatorul are o capacitate de 1450 de miliamperi-oră și ar trebui să ofere o autonomie de aproximativ o zi.

LTE nu face parte din dotările acestui telefon, utilizatorii vor trebui să se mulțumească cu tehnologia 3G, pentru care există multe posibilități oferite de capabilitatea dual-SIM a telefonului. Sistemul de operare este Android 5.1 Lollipop. Ca bonus clientul are parte și de garanție timp de un an, dar și 650 de centre de service peste tot în țară.

Freedom 251 poate juca un rol important în tehnologizarea Indiei, prin prețul său extrem de avantajos, subliniază cei de la Mashable. Pe lângă aplicații cunoscute precum Facebook, Youtube sau Whatsapp, telefonul ieftin oferă și aplicații care pot fi utile pentru fermieri, pescari sau femei: pe lângă aplicațiile preinstalate se mai numără aplicații precum “Woman Safety”, “Farmer”, “Fisherman”, “Medical” sau aplicația “Swachh Bharat”, o inițiativă a guvernului care are ca obiectiv, potrivit descrierii din Play Store, o țară mai curată.

http://www.n-tv.de/technik/Freedom-251-kostet-unter-5-Euro-article17017951.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 21 = 23