Frica de atacurile teroriste dublează venitul lui Smith & Wesson

46011737

În SUA există o adevărată isterie în direcția armelor de foc. Frica de atacurile teroriste este unul din motive. Dar și campania electorală a alimentat cererea de arme de foc. Producătorul de armament Smith & Wesson profită semnificativ de pe urma acestui trend.

Pofta nepotolită a americanilor față de arme de foc aduce profituri substanțiale pentru liderul de pe piața americană, Smith & Wesson. Excedentul s-a majorat în trimestrul doi, de până la sfârșitul lunii iulie, de la 14,4 milioane în anul precedent la 32,6 milioane de dolari anul acesta, după cum a anunțat joi compania. Vânzările de arme de foc, precum pistoale și puști au crescut cu 40% la 207 milioane de dolari.

CEO-ul James Debney a declarat că sunt extrem de mulțumiți cu rezultatele lor trimestriale, care au depășit chiar și proprile lor prognoze. Cifrele au depășit cu mult așteptările analiștilor de pe Wall Street. Pe burse Smith & Wesson a fost premiat deja de multă vreme, de la începutul anului acțiunile au crescut cu circa 35%. Joi cursul a marcat un plus de cinci procente.

Producătorii americani de armament beneficiază de luni de zile de pe urma unei adevărate curse a înarmării ce s-a declanșat în rândul populației. FBI a anunțat pentru luna iulie o creștere de 28% a verificărilor numite “NICS Backgroud Checks”, care trebuie efectuate înainte ca cineva să își poată cumpăra o armă. În total în anul 2016 au existat peste 16 milioane de astfel de cereri, care sunt considerate a fi un indicator pentru vânzările de arme către persoane fizice. Ramura este astfel pe drumul spre depășirea recordului de 23,1 milioane, din anul anterior.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Smith-Wesson-verdoppelt-Gewinn-article18551956.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 + = 16