Frica de viitor aruncă în aer prețul la aur

64746299

În timp ce piețele financiare se zvârcolesc în nesiguranță după votul Brexit, aurul devine alegerea potrivită pentru tot mai mulți investitori. Prețul pentru metalul prețios a crescut la un nou record. Vremea din Asia ar putea crește de asemenea cererea.

Datorită perspectivelor neclare pentru conjunctura mondială, ca urmare a referendumului Brexit, tot mai mulți investitori se îndreaptă către investiții sigure. “Moneda anticriză”, sau cum mai este denumit aurul, a crescut miercuri dimineața cu 1,2% și a fost astfel evaluat la un preț total de 1371,40 de dolari pe fiecare uncie, deci mai scump decât în ultimii doi ani și jumătate. Fuga investitorilor de presupuse investiții sigure, precum yenul sau obligațiunile de stat ale Japoniei, Statelor Unite, Marii Britanii sau Germaniei, către aur determină o creștere a prețului acestuia. Tendința se poate observa pe piețele financiare de peste tot din lume.

În timp ce siguranța este mereu la mare căutare, lira sterlină este într-o continuă scădere, ajungând recent la cel mai scăzut nivel din 1985 și până în prezent. În ziua precedentă Bank of England a crescut gradul de neîncredere al investitorilor prin declarația că banca centrală a Marii Britanii nu va putea, cel mai probabil, să atenueze toate efectele ieșirii țării din UE. În prezent cererea este dominată de nevoia de securitate. Printre investitori s-a manifestat un sentiment de risc ridicat, de aceea toți se refugiază în aur, spune Gnanasekar Thiagarajan, director la Commtrendz Risk Management.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Zukunftsaengste-treiben-Goldpreis-weiter-an-article18130321.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 × 5 =