Fructe pentru sănătatea noastră – Partea II

Merele au parte de o popularitate mai ridicată, poate tocmai datorită celebrei zicale, cu un măr pe zi, dar perele au un aport nutrițional chiar mai bun, spune Garcia. Consumul unei pere de dimensiuni medii, care cântărește circa 170 de grame asigură cu aproximativ 30% mai multe fibre decât un măr de dimensiuni similare.

Mare parte din fibrele din pere sunt fibre solubile. Acest tip de fibre are câteva beneficii pentru sănătate: ne face să ne simțim sătui pentru mai multă vreme și ajută la prevenirea fluctuațiilor din glicemia sangvină, care este de ajutor dacă vrem să slăbim, pentru că evităm depunerea de kilograme suplimentare, dar evităm în același timp dezvoltarea diabetului.

Fibrele solubile ajută de asemenea la administrarea nivelurilor de colesterol prin reducerea cantității de colesterol pe care îl absoarbe organismul din alimentele pe care le consumăm. Pentru a obține maximum de beneficii din fructe trebuie să ne asigurăm că le consumăm cu coajă cu tot, dacă aceasta este comestibilă. Pierdem circa jumătate din fibre dacă le decojim.

Caisele sunt bogate în vitamina C și sunt de asemenea o sursă bună de fitochimicale (cum a fi beta carotenul), care funcționează asemenea antioxidanților, spune Christina D`Angelo, dietetician licențiat clinic la Jersey Shore University Medical Center din localitatea Neptune, New Jersey.

Antioxidanții joacă un rol important în prevenirea afecțiunilor cronice, prin protejarea celulelor sănătoase de daune aduse de radicalii liberi. Beta carotenul dă caiselor culoarea gălbui-portocalie și se transformă în vitamina A în organism. Vitamina A are rol decisiv în îmbunătățirea vederii, integritatea pielii, imunitate împotriva infecțiilor, reglarea genelor și dezvoltarea nervilor, spune D`Angelo.

https://health.usnews.com/wellness/food/slideshows/how-16-fruits-boost-your-health?slide=4

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

84 − = 80