Fructe pentru sănătatea noastră

“Un măr pe zi ne scapă de doctorii” este celebra vorbă din popor. În timp ce ea nu este cu totul adevărată, nu există nici un fel de îndoieli că, consumul de mere și alte fructe ne oferă o serie largă de beneficii pentru sănătate, spune Lisa Garcia, un dietetician licențiat cu sediul în Laconia, New Hampshire, SUA. Dacă este să căutăm o completare sănătoasă pentru o masă sau doar o gustare plină de substanțe nutritive, nu vom greși dacă alegem fructe proaspete.

Consumul unei varietăți de fructe ne va completa dieta cu o serie de nutrienți și vitamine care ne pot îmbunătăți sănătatea. Un studiu sau o bună campanie de marketing poate să atragă atenția asupra unui singur fruct, spune Garcia, dar aceste procedeee maschează de fapt mesajul real: fructele conțin mulți nutrienți benefici, inclusiv fibre, vitamina C sau potasiu.

Unele fructe conțin fitonutrienți, substanțe ce se regăsesc în alimentele vegetale care ne ajută să ținem departe anumite afecțiuni, precum și să menținem buna funcționare a corpului. Ghidul dietetic al guvernului american pentru anii 2015-2020 recomandă ca persoanele cu o dietă medie de 2000 de calorii pe zi să consume zilnic circa două cărni de fructe, preferabil fructe integrale, spune Garcia.

Este important să existe o varietate între aceste fructe, atât din punct de vedere al tipului, cât și a culorilor. Se recomandă ca majoritatea oamenilor să consume pe parcursul a trei zile fructe din toate culorile curcubeului, inclusiv cele albe. În acest fel corpul va primi o gamă largă de substanțe nutritive. Va primi de asemenea o gamă variată de gusturi, culori și texturi.

Consumul de fructe este cea mai sănătoasă cale de a satisface poftele de ceva dulce în loc să consumăm bomboane, prăjituri, tort sau articole similare care conțin cantități impresionante de zahăr, care pot contribui la obezitate sau diabet. De asemenea, multe fructe au un conținut bogat de fibre, care poate ajuta la reducerea fluctuațiilor de gilcemie care ne determină să mâncăm mai mult.

https://health.usnews.com/wellness/food/slideshows/how-16-fruits-boost-your-health?slide=3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 7