Fructele ar putea fi benefice pentru diabet

Un studiu amplu a constatat că, consumul de fructe proaspete poate reduce riscul apariției diabetului zaharat și riscul complicațiilor acestuia.
Fructele proaspete au beneficii bine stiute pentru sănătate. Dar unii experți, și unii oameni cu diabet zaharat, se întreabă dacă conținutul lor ridicat de zahăr ar putea prezenta riscuri. Studiul realizat în PLOS Medicine, a urmărit dieta și sănătatea a 512.891 bărbați și femei de origine chineza cu varsta cuprinsă între 30 și 79 de ani, timp de șapte ani, controlând fumatul, consumul de alcool, tensiunea arterială și alți factori.

Printre cei fără diabet zaharat de la început, consumul zilnic de fructe proaspete a fost asociat cu un risc mai scazut cu12% in a dezvolta boala în comparație cu cei care nu au mâncat. Cu cât au mâncat mai frecvent fructe, cu atât riscul a fost mai mic.

La persoanele care au fost deja diabetice, cei care au consumat fructe de trei ori pe săptămână au prezentat un risc cu 17% mai mic de mortalitate din toate cauzele și un risc mai scăzut pentru complicațiile diabetice cum ar fi bolile cardiace și renale, decât cei care nu au mâncat fructe.

Studiul a fost observator și motivul efectului rămâne neclar. Dar autorul principal, dr. Huaidong Du, cercetător la Universitatea Oxford, a declarat că “zahărul din fructe nu este același cu zahărul din alimentele fabricate și poate fi metabolizat în mod diferit. Și există și alți nutrienți în fructe care pot fi benefice și în alte moduri. “

https://www.nytimes.com/2017/05/03/well/eat/fruit-may-have-benefits-for-diabetes.html?rref=collection%2Fsectioncollection%2Fwell-eat&action=click&contentCollection=eat&region=stream&module=stream_unit&version=latest&contentPlacement=6&pgtype=sectionfront

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

53 − = 49