Fructele ar putea fi distribuite gratuit

3dw93337

Fructele ar putea fi distribuite gratuit
Pentru mulți fermieri sancțiunile împotriva Rusiei privind fructele și legumele sunt acum un dezastru. Acum UE dorește să se angajeze în sprijinul agriculturii și anunță măsuri de anvergură.

UE a anunțat un nou plan de asistență de până la 165 de milioane de euro pentru agricultorii europeni sau producătorii de fructe și legume care suferă de pe urma sancțiunilor impuse Rusiei. Noile măsuri se aplică pentru prima dată și asupra unor produse precum portocale, mandarine și clementine, precum a anunțat Comisia Europeană. Țările precum Italia și Grecia au aplicat și anterior cu recolte din aceste fructe pentru programe UE. De data aceasta nu se vor acorda subvenții pentru varză, ciuperci sau fructe de pădure, cu excepția unor cazuri speciale.

Mulțumită subvențiilor, bunurile perisabile în exces, care altfel ar fi fost exportate în Rusia vor fi retrase de pe piață și distribuite în mod gratuit, afirmă Comisia. UE sprijină de asemenea prelucrarea produselor alimentare. Chiar dacă aceștia nu pot beneficia de aceleași avantaje precum fermierii, pot conta pe un ajutor din partea Bruxelles-ului.

Rusia a interzis ca urmare a măsurilor de sancționare economică pe fondul conflictului ucrainian importul de carne, pește, fructe, legume sau produse lactate din țări membre UE, precum și din alte țări Occidentale. UE a emis apoi ca reacție mai multe programe de ajutorare pentru ramurile afectate, chiar și pentru producția de lactate și pește.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Obst-koennte-gratis-verteilt-werden-article13699871.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 × = 24