Fructele și legumele crude oferă perspective mai bune pentru sănătatea mentală

Este un mesaj simplu pe care ni-l transmit cercetătorii de la University of Otago care au descoperit că fructele și legumele crude ar putea fi mai bune pentru sănătatea mentală decât atunci când sunt gătite, la conservă sau procesate.

Dr. Tamlin Conner, Lector Senior în Psihologie și autor principal al studiului, spune că, campaniile de sănătate publică s-au concentrat în mod istoric pe aspecte ale cantității de fructe sau legume consumate (cel puțin cinci porții pe zi). Cu toate acestea, studiul publicat recent în jurnalul Frontiers in Psychology, a descoperit că pentru exemplul concret al sănătății mentale, ar putea fi important să se ia în considerare modul în care produsele au fost preparate și consumate.

Cercetările au scos la iveală faptul că, consumul de fructe și legume în starea lor nealterată este asociată puternic cu o sănătate mentală mai bună, comparativ cu fructe și legume la conservă sau procesate. Dr Conner crede că acest lucru s-ar putea datora faptului că, gătitul și procesarea fructelor și legumelor are potențialul de a reduce conținutul de substanțe nutritive.

Iar acest lucru probabil că limitează livrarea de nutrienți care sunt esențiali pentru o funcționare emoțională optimă. Pentru acest studiu au fost chestionați peste 400 de adulți tineri din Noua Zeelandă și Statele Unite ale Americii cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani. Grupul de vârstă a fost ales pentru că adulții tineri au în general cel mai scăzut consum de legume sau fructe dintre toate grupele de vârstă și se supun unui risc ridicat de a dezvolta afecțiuni mentale grave.

https://www.sciencedaily.com/releases/2018/04/180416101403.htm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 × = 35