Fumătorii aduc mai puține venituri statului german

f357149409179fd855ca6ce31d077df0

Imaginile șocante de pe produsele din tutun ar trebui să îi facă pe fumători să renunțe la ele. Anul trecut au fost accizate mai puține țigări. Dar s-a fumat oare mai puțin?

Fiscul german a câștigat anul trecut mai puțin de pe urma pachetelor de țigări și a produselor din tutun, în special după introducerea imaginilor șocante pe acestea. După datele Biroului Federal de Statistică au fost accizate 75 de miliarde de țigări în Germania în anul 2016. Ceea ce reprezintă o scădere cu 7,7% sau 6,3 miliarde de bucăți față de anul precedent. În total au fost accizate anul trecut produse pe bază de tutun cu o valoare comercială de 25,1 miliarde de euro, ceea ce reprezintă o scădere de 1,1 miliarde sau 4,2% mai puțin ca și în anul precedent. Anul 2015 a fost primul an din ultimii patru în care s-a înregistrat o creștere a consumului de țigări.

Declinul de anul trecut a fost explicat de administratorul Asociației Germane a Țigărilor (DZV), Jan Mücke, în principal prin majorarea numărului minim de țigări într-un pachet de la 19 la 20 de la data de 1 ianuarie 2016. Producătorii au mai produs în anul 2015 pachete cu 19 țigări și astfel au plătit taxe pentru ele, chiar dacă au fost vândute în anul următor. Astfel că nu au fost cuprinse în statistica fiscală din anul 2016. Statistica nu este potrivită pentru a face declarații privind eficiența imaginilor șocante în Germania, subliniază Mücke.

De asemenea, anul trecut s-a restrâns producția datorită înăspririi politicii Germaniei față de tutun, care se bazează pe directivele UE și este valabilă de la data de 20 mai 2016. Chiar și cantitățile de tutun de rulat care au fost impozitate au scăzut anul trecut cu 1,1%. O creștere a existat doar în segmentul de dimensiuni reduse, care conține țigări de foi, trabucuri și tutun pentru narghilea sau pentru pipă. Tutunul Shisha se bucură de o popularitate în creștere.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Raucher-bringen-Fiskus-weniger-Steuern-article19543901.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 + 1 =