Fundatia Clinton a luat bani de la FIFA

bill-clinton

Fundatia Clinton a luat bani de la FIFA

Activitatea şi aşa controversată a familiei fostului preşedinte Bill Clinton tocmai a devenit mai dezbătută cu informaţii care spun că a acceptat donații de la FIFA, organismul de conducere a jocului de fotbal. Fundaţia Clinton a primit pana la 100.000 de dolari de la FIFA și a încheiat un parteneriat cu Federatia în mai multe rânduri, în funcție de anunţurile donatoarilor pe site-ul fundației.

Un rechizitoriu din SUA emis pe 27 mai a numit 14 foști și actuali lideri ai FIFA, iar șapte dintre acesştia au fost arestați în Zurich pe acuzaţii de fraudă și spălare bani legată de ceea ce autoritățile americane numesc corupția larg răspândită în ultimii 20 ani care implică oferte de difuzare si comercializare pentru Cupa Mondială.

Bill Clinton a avut alte afaceri cu FIFA. Fostul președinte a fost un președinte de onoare al comitetului în încercarea de a promova SUA ca o posibilă gazdă pentru Cupa Mondială din 2018 sau 2022. SUA a pierdut licitaţia în faţa Qatar, o selecție FIFA care a stârnit furie publică împotriva organizației.

http://www.ibtimes.co.uk/fifa-corruption-probe-controversial-clinton-foundation-took-money-world-footballing-body-1503206

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

44 − 42 =