Furnizorii germani de internet pot plăti amenzi

66562337

“Până la xy megabiți pe secundă” se spune de cele mai multe ori în contractele pe care le încheie furnizorii germani de internet cu clienții lor. Viteza maximă specificată nu este însă atinsă mereu. În alte cazuri nu este atinsă niciodată. Un membru al Parlamentului German a cerut ca aceste reclame să fie catalogate ca înșelătoare și cere adoptarea de măsuri.

Furnizorii germani de internet ar putea plăti pe viitor amenzi sau compensații, dacă viteza reală de conectare la internet este prea redusă. O cerere corespunzătoare a fost înaintată de facțiunea verzilor în fața Bundestag-ului. Furnizorii de internet ar trebui să fie obligați pe viitor să livreze minim 90% din viteza de internet promovată în reclame, explică reprezentantul verzilor în Bundestag, Tabea Rößner.

Pentru mulți utilizatori, contractele încheiate cu furnizorii de internet sunt înșelătoare, explică Rößner. Aceștia promit de multe ori viteze de până la o anumită valoare, dar care este posibil să nu fie atinsă niciodată. Însă clientul nu are posibilitatea de a plăti și factura de servicii în aceeași proporție, de până la… care să fie proporțională cu viteza primită, este de părere reprezentantul germanilor.

Pe baza unei noi reglementări din partea UE, este posibil acum să se aplice anumite norme minime de calitate pentru conexiunile la internet. Pe baza lor agențiile naționale de reglementare a activității rețelelor pot emite reglementări suplimentare. Atunci când este vorba despre diferențe calitative mari, se vor putea acorda amenzi și compensații.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Langsame-Provider-sollen-Strafe-zahlen-article17798196.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

72 − = 67