Furnizorii mențin ridicate prețurile la energie electrică


La începutul săptămânii se încheie perioada pentru publicarea majorărilor de prețuri ce vor avea loc odată cu 1 ianuarie 2018. Dar în ciuda unor condiții-cadru prietenoase, prețurile nu vor scădea, cel puțin nu pentru consumatorul final.

Clienții germani ai furnizorilor de energie electrică vor trebui ca în 2018 să scoată mai mulți bani din buzunare. Chiar dacă situația guvernamentală s-a ameliorat parțial și multe concerne au cheltuit ceva mai puțin cu producția de energie electrică, prețurile pentru consumatorii casnici nu vor scădea. Prețurile la energie electrică în Germania rămân în general pe un loc fruntaș în Europa.

Protecția consumatorului critică faptul că furnizorii nu transmit aceste ameliorări către consumatorul final. Această industrie crede că statul este de vină. Accizele și taxele reprezintă în continuare peste jumătate din prețul final, explică directorul asociației industriale BDEW, Stefan Kapferer. Furnizorii de energie electrică nu dispun de nici un fel de spațiu de manevră pentru stabilirea prețurilor.

Cu puțin timp înainte de sfârșitul perioadei de publicare a posibilelor majorări de prețuri, care va fi luni, deci cu șase săptămâni înainte de începerea noului an, portalul de comparații Verivox a estimat reduceri de preț în medie de două procente pentru începutul anului 2018, din partea a 39 de furnizori de energie electrică, în schimb 42 de alți furnizori vor alege să majoreze prețurile în medie cu 2,8%.

http://www.n-tv.de/ratgeber/Versorger-halten-Strompreise-zumeist-hoch-article20140355.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

97 − 94 =