Furnizorii VW cer 58 de milioane de euro

aaebae7a193dd867ad8bcd8b703179e7

Program scurt de lucru și reducerea masivă a producției. Problemele din producția de automobile Volkswagen ar putea aduce consecințe scumpe pentru concernul german, pentru că furnizorii acestuia se hotărăsc să ia măsuri. Potrivit unui raport, etajul de conducere al concernului VW consideră însă cerințele acestora ca fiind nefondate.

Între Volkswagen și grupul de companii Prevent este în desfășurare o mică negociere, spun rapoartele din presă. Obiectivul este să se încheie litigiul dintre VW și doi furnizori. După informațiile obținute de “Süddeutschen Zeitung”, firmele membre Prevent pe nume Car Trim și ES Automobil Guss cer o sumă de 58 de milioane de euro concernului VW.

Concernul VW refuză însă să plătească pentru că această sumă nu este considerată „plauzibilă”. Cei doi furnizori produc tapițerii pentru scaune și cutii de viteze pentru producția diferitelor modele de VW, ambele firme și-au sistat de ceva vreme livrările.

Declanșator al litigiului a fost anunțul făcut de VW și Porsche pentru demararea unei cooperări cu Car Trim pentru dezvoltarea unor produse noi. Car Trim susține că a suferit de pe urma acestui anunț pierderi și daune și cere despăgubiri în valoare de 55 de milioane de euro. 30 de milioane de euro de la VW, 25 de milioane de euro de la Porsche, filială tot a grupului VW. Între timp cererile pentru compensații s-au majorat la 58 de milioane de euro.

Potrivit raportului, Car Trim a cedat o parte din pretenții către ES Guss, astfel încât ambele companii să deschidă o procedură comună împotriva VW. Cei de la VW cred că știu de ce ES Guss a fost introdusă în joc: pentru că producătorul de cutii de viteze nu avea nici un motiv formal de a declanșa o oprire a livrărilor către VW și astfel nu putea exercita nici un fel de presiune asupra concernului.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Bericht-VW-Zulieferer-fordern-58-Millionen-article18467196.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 + 1 =