Furnizorul Takata provoacă probleme pentru industria auto

3ljl2702

Furnizorul Takata provoacă probleme pentru industria auto

Furnizorul Takata livrează airbag-uri pentru diferiți producători auto de renume, chiar și BMW se lasă aprovizionat de aceștia. Cu toate acestea, produsele lor prezintă aparent un mare risc de siguranță, care a condus deja la cazuri de deces.

Scandalul cu airbag-urile defecte ale producătorului japonez Takata se extinde. Autoritățile americane pentru siguranța vehiculelor NHTSA a avertizat proprietarii a 6,1 milioane de automobile afectate. Se cere proprietarilor să participe imediat la campania de rechemare.

Sub mărcile afectate se află BMW, dar și Chrysler, Ford, General Motors, Honda, Nissan, Mazda, Mitsubishi, Subaru sau Toyota. În cursul dimineții NHTSA a mai vorbit despre alte 4,74 milioane de automobile afectate. Acțiunile de la Takata au scăzut în consecință cu 23%.

Problemele de la Takata sunt acum notorii. Airbagul din partea șoferului poate fi declanșat în timpul rulării. Piese metalice din interiorul vehiculului au fost desemnate ca fiind problematice. Până în prezent trei persoane au decedat ca urmare directă a acestui defect, iar alte aproximativ 100 de persoane au fost rănite.

În special producătorii japonezi au rechemat deja milioane de autotursime. În total se pare că ar fi afectate peste 14 milioane de mașini. Până acum nu se cunoaște impactul asupra pieței europene.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Zulieferer-macht-Autobranche-Probleme-article13823271.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 1 = 5