Furtul din magazine ia amploare

49660930-lay

În comerțul cu ridicata din Germania se fură tot mai des. Mărfuri în valoare de miliarde au dispărut anul trecut. Responsabile sunt tot mai frecvent bandele organizate de infractori.

Furtul din magazine ia amploare în Germania, potrivit unui studiu al Institutului de Cercetări Economice de la Köln. Experții în comerț au evaluat valoarea totală de vânzare a mărfurilor furate la 2,24 miliarde de euro, după cum reiese din cercetări. Ceea ce reprezintă o creștere de 100 de milioane de euro față de anul precedent, raportează expertul EHI, Frank Horst, cu ocazia conferinței pe teme de securitate ce a avut loc la Köln. Tot mai des astfel de evenimente sunt rezultatul activităților unor grupuri organizate.

În întregul comerț cu ridicata s-au totalizat anul trecut, potrivit EHI, diferențe de inventar de 4 miliarde de euro, raportate la prețul de vânzare al articolelor. Asta corespunde la circa două procente din vânzările totale din industrie. Angajații din magazine mai fură mărfuri în valoare totală de 810 milioane de euro anual, alte 340 de milioane de euro pagube sunt cauzate de furnizori lipsiți de onestitate sau personalul de serviciu. Restul de 640 de milioane de euro în diferențe de inventar sunt reprezentate de neajunsurile organizatorice.

După estimările EHI, între timp  un sfert din totalul furturilor din magazine sunt rezultatul acțiunii unor grupuri organizate. În comerțul cu alimente sunt furate în special parfumuri și cosmetice, aparate de ras, produse din tutun, alcool, cafea sau hrană pentru bebeluși. În comerțul cu textile se fură, pe lângă accesorii sau prosoape, articole de marcă pentru doamne și domnișoare, ce prezintă o valoare mare de vânzare. În industria electronică se fură, înainte de toate, telefoane mobile și accesorii, carduri de memorie, cartușe pentru imprimante sau electrocasnice mici.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Ladendiebstahl-nimmt-laut-Studie-zu-article17996956.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

89 − = 80