Fuziune de 47 de miliarde în industria tutunului

83058313

Mărcile de țigări ale British American Tobacco și Reynolds le cunoaște toată lumea. BAT vrea să devină lider de piață în America iar pentru acest lucru să fuzioneze cu Reynolds. O tranzacție de miliarde care provoacă de asemenea un spor substanțial de curs.

În sectorul producător de tutun există un acord planificat care asigură creșteri spectaculoase de curs. Acțiunile British American Tobacco (BAT) au crescut cu două procente. Titlurile concurentului american Reynolds au crescut în comerțul european cu 19%. BAT vrea să încorporeze concernul Reynolds.

BAT deține deja 42,2% din acțiunile Reynolds. După proprile date, restul de 57,8% din concernul american Reynolds se dorește a fi preluat pentru suma de 47 de miliarde de dolari. Concernul american va fi astfel evaluat la 81,3 miliarde.

BAT oferă acționarilor 56,50 de dolari pe acțiune, ceea ce corespunde unei prime de 20% din prețul de închidere de joi. Ambele companii combinate vor deveni lider de piață în SUA. BAT deține mărcile de țigarete precum Lucky Strike, Pall Mall sau Dunhill. Mărcile Reynolds sunt mărci precum Camel sau Winston.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Tabakbranche-steht-vor-47-Milliarden-Fusion-article18906351.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 × 1 =