Fuziune majora in UE cu efect direct in Romania, MEGAIMAGE

ahold-delhaize

Urmare unei fuziuni la nivel european, indelung negociata, Mega Image are un nou proprietar si un logo schimbat in intregime. Noul grup format in urma fuziunii Ahold Delhaize are vanzari totale de 50 de miliarde de euro pe an. In Romania Mega Image detine 482 de magazine.

La nivel global, grupul detine 6.700 de magazine si 390.000 de angajati in 11 tari. Fuziunea a avut o valoare de 28 de miliarde de dolari, iar grupul nou, Ahold Delhaize, a fost format prin fuziunea operatorilor de supermarketuri Ahold (Olanda) si Delhaize (Belgia).

“Atat puternicul nostru business de comert online, cat si cele 22 de branduri locale si grozave, impartasesc pasiunea pentru a oferi mancare foarte buna, valoare si inovatie pentru clienti, precum si pentru a insemna ceva pentru comunitatile locale”, a declarat Dick Boer, CEO-ul Ahold Delhaize, potrivit Andnowuknow.com.

De asemenea, acesta a multumit asociatilor pentru implicarea si munca lor, aspecte care au facut ca Ahold Delhaize sa inainteze astfel. Fuziunea anuntata recent a adus cu sine si un nou logo alaturi de un nou site. Sigla care a rezultat e formata din combinarea celor doua sigle mai vechi ale firmelor Ahold si Delhaize.

Potrivit aceleiasi surse, in 2015 Mega Image a avut o cifra de afaceri de 3,56 miliarde de lei, aceasta fiind cu aproximativ 27% mai mare fata de anul precendent. De asemenea, profitul a ajuns la 102 milioane de lei, valoare aproape dubla comparativ cu profitul inregistrat in 2014.

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 × = 9