fuziuni mobile

Carphone Warehouse

 

Dixons și Carphone Warehouse
Dixons Retail, proprietarul Currys și PC World, și retailer de telefoane mobile Carphone Warehouse au anunțat că urmează să fuzioneze într- o afacere în valoare de 3,8 miliarde lire sterline. Noua firma va fi cunoscută sub numele de Dixons Carphone, iar dreptul de proprietate va fi împărțit în mod egal între cei doi acționari ai firmelor. Dixons opereaza peate 500 de magazine Currys și PC World in Marea Britanie si Irlanda. În schimb, Carphone Warehouse opereaza peste 2.000 de magazine în întreaga Europă.

Cele doua firme au dezvăluit în luna februarie, planul de fuziune. Directorul Dixons, Sebastian James a anunțat acordul în care el se v-a ocupa de detaliile cu privire la performanța de tranzacționare a firmei in anul financiar. Acesta a declarat că vânzările de bază pentru anul întreg au crescut cu 3 %, iar vânzările în noile magazine au fost de asemenea, in crestere cu 3%.

Dixons a declarat ca profitul pentru intregul an a fost de așteptat să fie ” la capătul superior al așteptările pieței ” de la 150milioane lire la 160 milioane. La rândul său, Carphone Warehouse a declarat ” crearea de locuri de muncă ca fiind semnificativă “, era de așteptat ca o parte din afacere , să ducă la o creștere de aproximativ 4 % . Cu toate acestea, o parte a personalului existent va fi afectat. Dixons vrea să facă reduceri de 2% a locurilor de muncă în compania fuzionată.
http://www.bbc.com/news/business-27420599

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

77 − = 76