FUZIUNI CU PERICOL

  • o2-e-plus-monopolkommissionExperții critică fuziunea dintre O2 și E-Plus

Concurență mai puțină și prețuri crescute? Comisia de Monopol avertizează că utilizatorii vor fi nevoiți să plătească mai mult dacă fuziunea dintre operatorii germani de telecomunicații O2 și E-Plus va avea loc. În plus, comitetul consultativ susține că Telekom va afecta neutralitatea rețelei.

 

Existența a mai puține companii mari de telecomunicații va duce la reducerea concurenței pe piață, prețurile pentru consumatori vor crește, conform Comisiei Monopolului. Grupul de experți consiliază guvernul federal german cu privire la piața de telecomunicații. Economiștii au studiat situația actuală și au ajuns la concluzia că politica din ultimii 15 ani din Germania a dus la concurență mai mare și astfel acest lucru a rezultat în mai multe opțiuni și prețuri mai scăzute pentru clienți, declară șeful comisiei, Daniel Zimmer. Al avertizează că modificările aduse acestei politici vor favoriza dezvoltarea a doar câteva companii mari europene.

 

Deutsche Telekom și Vodafone DE se opun acestei fuziuni, din postura de concurenți. Astfel ar putea apărea trei mari furnizori de servicii de telecomunicații, aproximativ egali în dimensiuni și ca număr de clienți ori resurse.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

69 − = 65