G20 avertizează că Brexit ar însemna un şoc la nivel mondial

titled

Miniștrii de finanțe din principalele economii ale lumii au avertizat cu privire la un “șoc” pentru economia mondială în cazul în care Marea Britanie părăsește UE. Miniștrii au transmis avertizarea într-o declarație emisă la finalul unei reuniuni de două zile a națiunilor G20 în China.

Cancelarul George Osborne, prezent la eveniment, a declarat pentru BBC că problema referendumului a fost “foarte serioasă”. Cu toate acestea, fostul cancelar Lawson a anuntat că avertismentul G20 a fost “absurd”, deoarece 15 dintre membrii săi sunt din afara UE.

Întrebat dacă el sau funcționarii săi au cerut ca avertismentul să fie inclus în declarație, Osborne a declarat: “Avem țări în jurul mesei, cum ar fi Statele Unite ale Americii, cum ar fi FMI, chiar si China, care sincer nu fac ceea ce le spune cineva să facă “.

Cancelarul Osborne a declarat pentru BBC: “Liderii financiari ai celor mai mari țări din lume au dat verdictul unanim și spun că o ieșire britanica din UE ar fi un șoc pentru economia mondială. Și dacă este un șoc pentru economia mondială imaginati-vă cum ar fi pentru Marea Britanie.’’

Marea Britanie va vota dacă să plece sau să rămână în UE pe 23 iunie.

http://www.bbc.com/news/uk-politics-eu-referendum-35677385

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 × = 20