G20 se teme de nesiguranță după Brexit

20b8d1f73fccbc06a9896186b7e2c865

La reuniunea G20 noul ministru britanic de finanțe, Philip Hammond, trebuie să rspundă întrebărilor critice ale colegilor săi, pentru că încă lipsește un concept real pentru ieșirea Marii Britanii din UE. Miniștrii de finanțe doresc în primul rând evitarea unui conflict.

Grupul celor mai puternice state în curs de dezvoltare și industrializate (G20) nu vrea să se lase indus în eroare de decizia britanicilor de a părăsi Uniunea Europeană și doresc să își îndrepte eforturile în obținerea creșterii economice.

Cu toate acestea, rezultatul referendumului a condus la incertitudini peste tot în lume, spun reprezentanții G20 în proiectul de comunicat final prezentat la reuniunea miniștrilor de finanțe și a bancherilor centrali din metropola Chengdu. Dar urmările economice și politico-financiare ale acestei decizii vor putea fi depășite de restul țărilor, se mai spune în continuare.

Din frică față de posibilitatea ca Brexitul să frâneze economia mondială care deja are numeroase probleme, reprezentanții G20 au cerut ministrului de finanțe al Marii Britanii și colegilor săi din UE să procedeze rapid și amiabil pentru ieșirea britanicilor din UE.

Există de asemenea temeri cu privire la volatilitata piețelor financiare, care poate fi alimentată de neîncrederea investitorilor și a consumatorilor. Decizia Marii Britanii de a părăsi Uniunea Europeană a adus o complexitate mai mare pentru economia mondială, a spus vineri premierul chinez Li Keqiang. Dezvoltarea economiei mondiale este într-un punct critic.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/G20-fuerchten-Unsicherheit-nach-Brexit-article18263306.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 + 4 =