Gabriel pune condiții dure pentru Edeka

e2cf9bef3f867683e2a782d3477ef432Ministrul federal al economiei, Gabriel, vrea ca în cazul preluării supermarketurilor Kaiser’s-Tengelmann de către Edeka să sară peste avertizările celor de la Biroul Federal al Cartelurilor. Cu toate acestea, Edeka are multe de făcut.

Liderul de piață Edeka are voie să preia supermarketurile Kaiser’s-Tengelmann, dar numai dacă îndplinește condițiile dure ale ministrului federal al economiei, Sigmar Gabriel. Asta a anunțat șeful SPD pentru companie.

În cadrul unei conferințe de presă, Gabriel a numit condițiile sale pentru o aprobare a fuziunii. Este vorba în principal de o păstrare a locurilor de muncă și de un acord tarifar pentru angajații în cauză. Edeka are la dispoziție doar 14 zile pentru a îndeplini condițiile, se mai spune în continuare. Apoi Gabriel va lua o decizie în consecință.

Ministrul economiei a explicat companiei, spune el, că aceste condiții sunt de asemenea motiv de suspendare. Astfel că pentru Edeka nu există nici un fel dură ocolitoare.

Printre altele, Edeka trebuie să asigure prin mijloace concrete aceste condiții timp de cinci ani de zile, ceea ce se traduce prin faptul că 97% din condițiile specifice de angajare trebuiesc menținute și în continuare.

De asemenea, Edeka poate prelua magazinele, dar trebuie să le administreze în sistem de regie, iar acestea pot fi înstrăinate doar în cazuri excepționale. Apoi timp de doi ani să existe o interzicere a concedierilor, stipulată în acorduri tarifare colective la nivel de întreprindere.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Gabriel-stellt-Edeka-harte-Bedingungen-article16750326.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

29 − 28 =