Gadget-urile risipesc anual energie de 58,5 miliarde de euro in standby

christmas-gift-guide-technology

Dipozitivele electronice conectate la Internet risipesc anual energie în valoare de 58,5 miliarde de euro

La nivel global, dispozitivele electronice conectate la Internet, irosesc peste 58.5 miliarde de euro (80 miliarde de dolari) valoare de electricitate pe an, potrivit unui nou raport. Agenția Internațională pentru Energie (AIE) susține că tehnologia, inclusiv decodoare, modemuri, imprimante și console de jocuri, risipesc în jur de 46.6 miliarde de lire sterline($ 80 miliarde, € 58.5bn) anual, ca urmare a “tehnologiei ineficiente”.

Raportul explică faptul că cea mai mare parte a risipei vine ca un rezultat al reţelei standby, prin care o conexiune la internet este menținuta în modul de așteptare. De fapt, AIE afirmă că dispozitivele conecate la Internet folosesc la fel de multă energie precum dispozitivele care se află în standby. Acesta ţine să afirme că situația se va înrăutăti dacă vom continua în această tendință. Până în 2020, AIE estimează că, la nivel global, dispozitivele vor irosi o valoare de 70 miliarde de lire sterline anual.

“Proliferarea dispozitivelor conectate aduce multe beneficii în lume, dar acum costul este mult mai mare decât ar trebui să fie”, a declarat directorul executiv IEA, Maria van der Hoeven.
“Dacă vom adopta cele mai bune tehnologii disponibile, putem reduce la minimum costurile de satisfacere a cererii, iar beneficiile dispozitivelor conectate vor creste”
Potrivit acestui raport, în 2013, AIE afirmă că dispozitivele elctronice conectate la internet, au consumat o cantiatte de energie de aproximativ 616 terawaţi ore, cea mai mare parte in timp ce dispozitivele se aflau în modul standby.

http://www.ibtimes.co.uk/online-devices-waste-over-46bn-electricity-annually-1454998

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

80 + = 81