Galaxy S8 va primi procesor de top

qualcomm-prozessor-video-3

Numai când Samsung Galaxy S8 va sosi pe piață atunci vor putea fi echipate și alte smartphone-uri cu noul cip Snapdragon 835. Această măsură afectează serios restul concurenților.

Chiar dacă Samsung a înregistrat o lovitură puternică cu modelul său de top Galaxy Note, el rămâne în continuare cel mai mare producător  de smartphone-uri cu Android din lume. Acest lucru este resimțit acum de restul pieței, care va prezenta noi dispozitive cu ocazia Mobile World Congress.

Potrivit celor de la Forbes, toți concurenții vor primi cantități suficiente din noul procesor Snapdragon 835 doar după ce Samsung Galaxy S8 va fi lansat pe piață. Potrivit surselor, acest lucru se va petrece pe data de 14 aprilie. La fel ca la modelele anterioare, Samsung dorește ca în modelul său de top să includă, pe lângă procesorul de producție proprie marca Exynos și un procesor de top de la Qualcomm.

Afacerea are logică pentru că Samsung poate stabili condiții, fiind cel mai mare cumpărător de astfel de procesoare. Snapdragon va fi fabricat, la fel ca și Exynos 8895, în fabrici din Coreea de Sud pe procesul de fabricație de 10 nanometri. În afară de asta producția ar putea livra o performanță mai mare dacă Samsung are succes, însă cantitățile produse pot să nu fie suficiente pentru a livra și către concurenți.

Serviciul Digitimes a raportat la sfârșitul lunii decembrie că Qualcomm a trebuit să anuleze planurile de a produce și alte cip-uri pentru Samsung în proces de 10 nanometri, pe lângă seria Snapdragon.

Indiferent care sunt motivele pentru această decizie radicală, concurenții trebuie să o accepte. Astfel trebuie să explicăm faptul că speranța HTC, modelul U Ultra, este prezentat și acum tot cu procesor Snapdragon 821. HTC nu mai este însă unul dintre producătorii de top, astfel că stă la coadă în urma Samsung. Chiar și LG va prezenta modelul G6 la Barcelona cu alt tip de cip. G6 cu Snapdragon 821 nu este un zvon, este o scurgere de informații.

Noul dispozitiv de top al celor de la LG poate să se folosească totuși de marea scenă de la MWC și să scoată foloase de acolo. The Verge a publicat o fotografie care ar putea fi imaginea oficială a dispozitivului. Smartphone-ul ar trebui să prezinte un display cu o mărime de 5,7 inch. Și cu proporții de 2:1. În afară de asta marginile ar trebui să fie foarte subțiri, ecranul ocupând peste 90% din masca frontală. G6 va prezenta, la fel ca predecesorul său, două camere pe partea din spate și un senzor de amprentă integrat în butonul de home. De asemenea, el va fi rezistent la apă și va deveni al doilea smartphone după Pixel Duo care să aibe integrat Google Assistant.

http://www.n-tv.de/technik/Galaxy-S8-bekommt-Top-Chip-zuerst-article19635422.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 2